Web vs printin suunnittelu – Inet Media

Web vs printin suunnittelu

Web-suunnittelu voi olla täysin erilainen pallopeli, joka suunnitellaan tulostettavaksi. Olen työskennellyt molempien suunnittelualojen kanssa yli 10 vuotta, enkä koskaan lakkaa oppimasta, miten parantaa itseäni graafisena suunnittelijana.

Web-suunnittelu voi olla täysin erilainen pallopeli, joka suunnitellaan tulostettavaksi. Olen työskennellyt molempien suunnittelualojen kanssa yli 10 vuotta, enkä koskaan lakkaa oppimasta, miten parantaa itseäni graafisena suunnittelijana.

Aikomukseni on jakaa tämän artikkelin kautta oppimani asiat, jotta voin auttaa graafisia suunnittelijoita perusasioissa ja selittää yritysten omistajille joitain asioita, jotka on otettava huomioon graafista suunnittelijaa valittaessa.

Jos haluat tulla vakavaksi graafinen suunnittelijaksi, sinun on ymmärrettävä, mitä eroa on verkkosivustolla työskentelyllä tai tulostussuunnittelulla. Sama pätee valittaessa suunnittelijaa, jonka kanssa työskennellä.

Harkitse eroja suunnittelun eri alueilla, kuten värissä, resoluutiossa, tiedostokoossa, mittayksikössä ja mahdollisuudessa siirtää tiedostoja väliainesta toiseen.

Väri

Tärkein ero, joka sinun on tiedettävä web- ja tulostusgrafiikkasuunnittelun välillä, on molempien tietovälineiden väriprofiili.

Periaatteessa, kun työskentelet verkossa, sinun on käytettävä RGB (punainen, vihreä, sininen) väriprofiilia, kun taas tulostamiseen käytät CMYK: tä (syaani, magenta, keltainen, musta).

Vaikka on olemassa useita painoyrityksiä, jotka muuttavat RGB-värejä puolestasi, suosittelemme, että muunnat tiedostosi CMYK: ksi itse. Usein, kun tulostin vaihtaa väriä, se ei tulostu odottaessasi näytevärejä, vaan se saattaa näyttää huuhtoutuneena tai mutaisena.

Kun suunnittelet internetiä, perusasia, joka sinun tulisi kiinnittää huomiota, on se, miten värisi näkyvät eri tietokoneen näytöissä. Yksi väri voi näkyä monin tavoin eri näytöissä riippuen siitä, käyttävätkö ne LCD- tai CRT-näyttöä ja näytön kokoonpanoa.

Valitettavasti se ei ole täydellistä tiedettä, joten sinun on vain pidettävä se mielessä.

Päätöslauselman

Seuraava suuri lohko, jonka graafinen suunnittelija kokee, jos he eivät tunne molempia mediaa, on projektin resoluutio. Ihannetapauksessa käytät 300dpi: tä tulostamiseen, kun taas 72dpi on suurin verkossa käytettävä resoluutio.

Jos suunnittelet jotain molemmille tietovälineille, suunnittele se ensin tulostuslaatua ja muuta sitten sen kokoa verkkoa. Voit aina pienentää tiedostoja, mutta yrittää skaalata jotain, kunnes se johtaa laadun menetykseen.

Tiedoston koko

Vaikka sinun ei tarvitse huolehtia tiedoston koosta, jos suunnittelet ensisijaisesti tulostusta, se on suuri huolenaihe, jos suunnittelet internetiä.

Web-suunnittelijana sinun on varmistettava, että malleissa ei ole liiallisia tiedostokokoja, jotta ne latautuvat mahdollisimman nopeasti. Useimmat ihmiset ovat nykyään nopealla laajakaistalla, joten sinun ei tarvitse tinkiä laadusta, mutta sinun pitäisi pitää tiedostokoot mahdollisimman pieninä.

Mittayksikkö

Jos asetat viivaimet näyttöä vasten ja mittaat verkkosivustolla, mitat vaihtelevat käytetyn näytön mukaan. Tämä johtuu siitä, että verkko- ja tulostussuunnittelussa käytetyt mittayksiköt ovat erilaisia.

Verkon rakenne mitataan pikseleinä, kun taas tulostussuunnittelu mitataan millimetreinä, senttimetreinä tai tuumina.

Keskisuuret rajoitukset

Tulostuspohjaisissa malleille on selvästi rajoituksia ja vaatimuksia, jotka perustuvat käytettyihin materiaaleihin ja tulostustekniikoihin. Tietyssä projektissa käytetyn tulostusprosessin ymmärtäminen on valtava etu tulostusta suunniteltaessa.

Jos esimerkiksi suunnittelet projektia, joka tulostetaan t-paitaan, sinun on ehkä varmistettava, että värit ovat “löysät rekisterit”, mikä tarkoittaa, että värit eivät kosketa. Tämä mahdollistaa pienet liikkeet, joita voi esiintyä joissakin tulostusmuodoissa. Samaan aikaan, jos suunnittelet internetiä, sinun on harkittava resoluutiota, vuorovaikutteisuutta ja suunnitteluasetteluja, jotka sopivat eripituisia sisältöjä varten.

Tämä artikkeli on todella vain naarmuttamassa pintaa siitä, mitä tarkoittaa suunnitella tulostamista tai verkkoa varten.

Graafisen suunnittelijan kannalta on tärkeää ymmärtää, mitä mediaa käytät. On tärkeää, että jokainen yrityksen omistaja valitsee graafisen suunnittelijan, jolla on kokemusta ja asiantuntemusta käyttämästäsi välinestä.

Written by