Swift kieli – Inet Media

Swift kieli

Viimeaikainen markkinaosuuden menetys osoittaa, että iOS: lla näyttää olevan vaikeuksia. Kuitenkin heinäkuusta 2019 lähtien iOS on asennettu 22,1 prosenttiin kaikista mobiililaitteista, toiseksi suosituin mobiilialusta. Ja se tarkoittaa, että on vielä paljon ihmisiä, jotka ovat sidoksissa Apple-laitteisiin liiketoiminnallisiin ja henkilökohtaisiin tarpeisiinsa.

Jos olet yksi älykkäiden yritysten omistajista, jotka seuraavat iOS-sovellusten kehityspolua, luultavasti tärkein tekemäsi päätös on valita oikea tekninen pino tuotteellesi. Jos päätät siirtyä natiivikehitykseen alustojen välisten ratkaisujen sijaan, sinun on silti päätettävä, mitä kieltä haluat käyttää: vanha hyvä Objective-C tai upouusi Swift.

Mikä on Swift ja miksi sinun pitäisi käyttää sitä?

Swift on käännetty ohjelmointikieli iOS-, macOS-, watchOS-, tvOS- ja Linux-sovelluksille. Tässä sinun on tiedettävä Swiftistä.

Applen luoma vuonna 2014. Yksi maailman vaikutusvaltaisimmista teknologiayrityksistä tukee Swiftia, josta on tarkoitus tulla hallitseva kieli iOS-kehityksessä ja muualla.

Avoin lähdekoodi. Swift-luojat tunnustivat tosiasian, että määriteltävän ohjelmointikielen rakentamiseksi tekniikan on oltava avoin kaikille. Joten kolmen vuoden olemassaolonsa aikana Swift hankki suuren tukevan yhteisön ja runsaasti kolmansien osapuolten työkaluja.

Turvallinen. Sen syntakse kannustaa kirjoittamaan puhtaan ja yhdenmukaisen koodin, joka saattaa tuntua jopa tiukalta toisinaan. Swift tarjoaa suojatoimenpiteitä virheiden estämiseksi ja luettavuuden parantamiseksi.

Nopeasti. Swift rakennettiin suorituskykyä ajatellen. Paitsi että sen yksinkertainen syntaksin ja kädensijan käyttö auttaa sinua kehittymään nopeammin, se täyttää myös nimensä: kuten Apple.com-sivustossa todetaan, Swift on 2,6 kertaa nopeampi kuin Objective-C ja 8,4 kertaa nopeampi kuin Python.

Kysynnässä. Tavoite C: n korkeimpana pysyvä Swift on 14. sijalla vuoden 2018 suosituimpien ohjelmointikielien joukossa.

Hyödyt Swiftin käytöstä iOS Native Development -sovelluksessa

Swift-kieli, jota usein kutsutaan nimellä “Objective-C, ilman C: tä”, on monessa suhteessa edeltäjäänsä parempi. Saadaksesi Swiftin ja Objective C: n perusteellisen vertailun, tutustu erilliseen artikkeliin. Virallisen lehdistötiedotteen mukaan “Swift yhdistää käännettyjen kielten suorituskyvyn ja tehokkuuden suosittujen komentosarjakielien yksinkertaisuuteen ja vuorovaikutteisuuteen.” Jättämällä tekniikan yksityiskohdat ja markkinointi syrjään, katsotaanpa, mitä se todella tarkoittaa liiketoiminnan näkökulmasta.

Nopea kehitysprosessi

Puhdas ja ilmeikäs kieli yksinkertaistetulla syntaksilla ja kieliopilla Swift on helpompi lukea ja kirjoittaa. Se on hyvin ytimekäs, mikä tarkoittaa, että saman tehtävän suorittamiseen tarvitaan vähemmän koodia kuin tavoite-C: hen. Automaattinen referenssilaskenta (ARC) seuraa kaikkea sovelluksen muistinkäytön seurantaa ja hallintaa, joten kehittäjien ei tarvitse käyttää aikaa ja vaivaa manuaalisesti. Vastaavasti iOS-sovellusten rakentaminen Swiftillä kestää yleensä vähemmän aikaa.

Loistava esimerkki tästä edusta on uusi Lyft-sovellus: Yritys kirjoitti iOS-sovelluksensa kokonaan uudelleen Swiftin avulla. Vaikka vanha koodikanta koostui noin 75 000 koodirivistä, Swift-versio loi saman toiminnallisuuden alle kolmanneksella siitä. Lisäksi sovelluksessa oli nyt uusi aloitusprosessi: Vaikka vanhan käyttöönotto kesti yli kuukauden ja useita insinöörejä, uusi Swiftin käyttöönotto saatiin päätökseen viikon kuluessa vain yhdellä insinöörillä.

Tuotteen ja tiimin skaalaus on helpompaa

Nopeamman kehitysajan lisäksi saat tuotteen, joka on tulevaisuuden kestävä ja jota voidaan tarvittaessa laajentaa uusilla ominaisuuksilla. Siksi Swift-hankkeita on tyypillisesti helpompi skaalata. Se, että Apple tukee todennäköisemmin Swiftia kuin Objective-C: tä, pitäisi myös ottaa vakavasti huomioon pitkän aikavälin investoinnit.

Lisäksi Swift antaa sinun lisätä tarvittaessa kehittäjiä joukkueeseesi: Sisäänrakennus on suhteellisen nopeaa koodipohjan yksinkertaisuuden ja ytimekkyyden vuoksi. Swiftin syntaksia pidetään lähellä luonnollista englantia, joten se tarjoaa helpon luettavuuden uusille tiimin jäsenille.