Mobirise Web Site Generator

INTERNET NYHETER

 Wordpress - världens mest använda publiceringssystem, nu via oss!
Uppehälle, säkerhet, backup, uppdateringar etc -  allt via oss, samt ingår alltid i priset.

iNetmedia erbjuder nu våra kunder WooCommerce näthandelslösningar!

Google tar krafttag för att få sajter som hanterar användarinformation att slå på kryptering. I oktober kommer företaget att börja rulla ut varningsetiketter som flaggar http-protokollet som osäkert. Https är vägen framåt, anser man. "Så småningom kommer vi att varna för alla http-sidor som osäkra", skrev Google i ett blogginlägg. Redan i januari började man dock varna för http-sajter som innehöll fält för kreditkortsuppgifter och lösenord.
"Lösenord och kreditkortsuppgifter är inte det enda som behöver skyddas", säger Google, som tillsammans med sidor som Facebook och Twitter redan tagit steget över till "https." Företaget meddelar att sajter som begär känsliga uppgifter fått se sin trafik sjunka med 23 procent sedan januari, då Chrome först började varna för dem som osäkra. 

iNetmedia erbjuder därför sina kunder gratis SSL krypterade, skyddade sidor.

Adobe har meddelat att de kommer att sluta uppdatera och distribuera sitt insticksprogram Flash Player vintern 2020
Vid sidan av Adobes annonserade pensionering av Flash Player kommer de stora webbläsarna - Chrome, Firefox och Edge - även att sluta stödja programmet 2020. 

Vi på iNetmedia har åren 2016-2017 använt endast Html 5 för våra medialösningar och våra kunder behöver inte göra om sina medialösningar såsom videon och e:Publikationer.

Fotosvennas fotoservice har upphört, men goda nyheter, vi fortsätter fotografera åt våra kunder via iNetmedia. Dock satsar vi numera främst på webbsidor samt medialösningar för webben såsom Html-5 företags/produktvideo samt e:tidningar och Broschyrer. Bildbehandling, såsom borttagande av bakgrund från foton fr. 9 € + moms.

Gamla Internet Explorer browsers stöds inte längre.
Fr o m ferbruari 12, 2016 uppdaterar Microsoft endast de senaste Internet browser versionerna. Dessa är Internet Explorer 11 och Edge. Dessa fungerar under Windows 7, Windows 8.1 ja Windows 10.

Potentiella faror med att använda gamla utgångna browsers

SÄKERHET
Det är enkelt för hackers att hitta sätt att injicera skadlig kod när browserns säkerhetshål inte mera korrigeras. 

KOMPABILITET
Ett flertal program stöder inte längre utgångna Explorer versioner (< 11)
T ex Office 365 drar nytta av moderna internet standarder och fungerar bäst med Edge, Firefox eller Chrome. 

INTERNET
Gamla browsers fungerar inte heller så bra med moderna webbsidor och HTML5.