Java Kieli – Inet Media

Java Kieli

Java on yleiskäyttöinen, luokkaan perustuva, olio-ohjelmointikieli, joka on suunniteltu pienemmille toteutusriippuvuuksille. Se on tietojenkäsittelyalusta sovelluskehitykseen. Java on siis nopea, turvallinen ja luotettava. Sitä käytetään laajalti Java-sovellusten kehittämiseen kannettavissa tietokoneissa, palvelinkeskuksissa, pelikonsoleissa, tieteellisissä supertietokoneissa, matkapuhelimissa jne.

Mikä on Java Platform?

Java Platform on kokoelma ohjelmia, jotka auttavat ohjelmoijia kehittämään ja suorittamaan Java-ohjelmointisovelluksia tehokkaasti. Se sisältää suoritusmoottorin, kääntäjän ja sen joukon kirjastoja. Se on joukko tietokoneohjelmistoja ja teknisiä tietoja. James Gosling kehitti Java-alustan Sun Microsystemsissä, ja Oracle Corporation hankki sen myöhemmin.

Java-määritelmä ja merkitys

Java on monialustainen, olio- ja verkkokeskeinen kieli. Se on yksi käytetyimmistä ohjelmointikielistä. Javaa käytetään myös tietojenkäsittelyalustana.

Sitä pidetään yhtenä nopeista, turvallisista ja luotettavista ohjelmointikielistä, joita useimmat organisaatiot suosivat rakentamaan projektejaan.

Mihin Javaa käytetään?

Tässä on joitain tärkeitä Java-sovelluksia:

 • Sitä käytetään Android-sovellusten kehittämiseen
 • Auttaa sinua luomaan yritysohjelmiston
 • Laaja valikoima mobiili Java -sovelluksia
 • Tieteelliset laskentasovellukset
 • Käytä Big Data Analyticsiin
 • Laitteiden Java-ohjelmointi
 • Käytetään palvelinpuolen tekniikoille, kuten Apache, JBoss, GlassFish jne.

Java-ohjelmointikielen historia

Tässä on tärkeitä maamerkkejä Java-kielen historiasta:

 • Java-kieltä kutsuttiin alun perin OAK-kieleksi.
 • Alun perin se on kehitetty kannettavien laitteiden ja digiboksien käsittelyyn. Tammi oli massiivinen epäonnistuminen.
 • Vuonna 1995 Sun muutti nimen “Java”: ksi ja muutti kieltä hyödyntääkseen kasvavaa www (World Wide Web) -kehitysliiketoimintaa.
 • Myöhemmin, vuonna 2009, Oracle Corporation osti Sun Microsystemsin ja otti omistukseensa kolme keskeistä Sun-ohjelmistovarallisuutta: Java, MySQL ja Solaris.

Java-ohjelmointikielen komponentit

Java-ohjelmoija kirjoittaa ohjelman ihmisellä luettavalla kielellä nimeltä Source Code. Siksi CPU tai sirut eivät koskaan ymmärrä ohjelmakielellä kirjoitettua lähdekoodia.

Nämä tietokoneet tai sirut ymmärtävät vain yhden asian, jota kutsutaan konekieleksi tai koodiksi. Nämä konekoodit suoritetaan suorittimen tasolla. Siksi se olisi erilainen konekoodi muille CPU-malleille.

Sinun on kuitenkin huolehdittava konekoodista, koska ohjelmointi koskee lähdekoodia. Kone ymmärtää tämän lähdekoodin ja muuntaa sen koneen ymmärrettäväksi koodiksi, joka on suoritettava koodi.

Kaikki nämä toiminnot tapahtuvat seuraavien 3 Java-alustan komponentin sisällä:

Java-kehityspaketti (JDK)

JDK on ohjelmistokehitysympäristö, jota käytetään sovelmien ja Java-sovellusten tekemiseen. JDK: n koko muoto on Java Development Kit. Java-kehittäjät voivat käyttää sitä Windowsissa, macOS: ssa, Solarisissa ja Linuxissa. JDK auttaa heitä koodaamaan ja suorittamaan Java-ohjelmia. On mahdollista asentaa useampia kuin yksi JDK-versio samaan tietokoneeseen.