Vasemmasta kaaviosta käy ilmi sRGB:n suppeampi väriavaruus. varsinkin vihreän ja cyanin (sinivihreä) värien kohdalla. Myös oranssi väri toistuu hieman himmeämpänä. Kesäkuvissa on usein paljon vihreää (maisemat) ja siksi on hyvä korostaa vihreetä kuvankäsittelyohjelmalla.

RGB poikkeaa CMYK maailmasta siten että RGB on additiivinen väriavaruus ja näin esim valkoinen väri saa arvot R255 + G255 + B255, kun taas musta luodaan R+ G +B 0 (nolla). CMYK värit luodaan päinvastoin, eli esim. valkoinen C0 + M0 + Y0 + K0 (kuva oikealla).

RGB = Red, green ja blue, eli punainen, vihreä ja sininen. Näistä 3:sta väristä luodaan siis kaikki tarvittavat värit.

CMYK = Cyan, magenta, yellow (syaani (sinivihreä), magenta (punertava) + keltainen väri). Lisäksi on K (keycolor) joka on musta väri. Jos halutaan luoda syvämusta väri, K100 ei riitä vaan on lisättävä esim. M50 + Y50 jotta saadaan täyteläisempi musta. Tämä siis painoa varten, RGB kuva on muutettava sopivalla ohjelmalla CMYK kuvaksi. Painotalot osaavat nykyään konvertoida kuvat pellintekovaiheessa myös.

sRGB vs Raw

Suurin ero sRGB:n ja Adobe RGB:n välillä on se että Adobe RGB:ssä on enemmän värisävyjä kuin sRGB:ssä.

Jos aiot myydä kuviasi painoa varten niin käytä aina Adobe RGB väriavaruutta, koska painoprosessit käyttävät pääasiassa tätä. Kuitenkin esim. eräät sanomalehdet hyväksyvät myös sRGB kuvia.

Näytöt sen sijaan eivät aina näytä Adobe RGB:tä täysin oikein. Jos kuvaat pääasiassa nettiä varten (kotisivut, blogit, Facebook, Twitter ym.) niin oikea asetus/tallennusmuoto on sRGB, jotta kuvista tulisi mahdollisimman oikean värisiä.

Koska Adobe RGB:n väriavaruus on laajempi kuin sRGB:n, voidaan Adobe RGB muuntaa sRGB:ksi – mutta ei päinvastoin. Siksi kuvaan itse aina Raw tiedostoja ja silloin valitsen väriavaruuden vasta tallennusvaiheessa, ei kuvausvaiheessa (Jpeg). Raakatiedostoja kuvattaessa ei väriavaruuden valinnalla ole merkitystä koska valinta tehdään vasta kun kuva tallennetaan Jpegiksi tai painoa varten Tiffiksi.

Jos lataat nettiin kuvan jossa Adobe RGB värimaailma se muutetaan automaattisesti sRGB:ksi ja väri voi kärsiä (tunkkanen kuva).