MUISTIKORTIN TYHJENTÄMINEN, FORMATOINTI!

Ennen kuin aloitat kuvaamisen tai kun haluat tyhjentää muistikortin, (muista tallentaa kuvat ja tehdä back-up kopiot ensin), kortti kannatta formatoida (alustaa) vain ja ainoastaan kameralla jolla aiot kuvata ja aina kun ostat uuden kortin. Älä koskaan formatoi kameran muistikorttia tietokoneellasi, koska kortti saattaa sisältää infoa jota ei pidä poistaa kortin toimivuuden takaamiseksi.

kameran muistikortit

Puhelimella kuvattaessa kannattaa kuvat tallentaa erilliselle microSD kortille josta kuvat voi helposti siirtää vaikkapa tietokoneelle. Useimmat kuvalabbikset valmistavat paperikuvia helposti suoraan kortista.

Kun kuvaat videolle, kannattaa tarkistaa kameran käyttöohjeesta kuinka nopea kortti vaaditaan jotta videokuvaaminen onnistuu ilman nykimistä ja riittävän pitkän ajan. Useammat järjestelmäkamerat kuvaavat vähän alle 30 minuuttia tai kunnes kameran prosessori lämpenee liikaa. Silloin on pidettävä tauko.