Onko olemassa poppakonsteja joilla saisi hakuneet nostamaan sivusi hakutuloksissa?

Tähän kysymykseen on helppo vastata, kyllä ja ei!

Kun sivuja optimoidaan hakukoneille, tulee aina pitää lopullinen käyttäjä mielessä. Kun tarjoaa hyvin kirjoitettua relevanttia tietoa asiakkaille, niin olet jo pitkällä hakukoneoptimoinnissa. Tässä alla lyhyesti huomionarvoisia asiota.

 1. Kirjoita aina mahdollisimman hyviä artikkeleita joiden sisältö on relevanttia lukijoille.
 2. Aloita tekemällä mielenkiintoinen otsikko joka herättää huomiota.
 3. Muista olla rehellinen kirjoituksissa ja älä kopioi toisen sivuston tekstiä. Hakukoneet löytävät suoraan kopioidut tekstit ja laskevat sivujen arvoa.
 4. Kirjoita aina sisällöllisesti tärkein info mahdollisimman alkuun. Hakukoneet eivät aina indeksoi koko tekstiä
 5. Postaus saisi sisältää 500-600 sanaa jotta se olisi riittävän relevantti hakukoneille
 6. Jaa mieluusti pitkä teksti moneen kappaleeseen jotta luettavuus paranee. Käytä myös aliotsikoita tarvittaessa
 7. Katso että jokaisessa postauksessa löytyy H1 otsikko ja aliotsikot H2 ja sen alle H3 jne… Jokaisessa postauksessa voi olla vain 1 kpl H1. H2 ja alempia otsikoita voi olla useampia samalla sivulla.
 8. Poista huonot ja/tai vanhat sivut. Vain ajankohtaista ja sisällöllisesti hyviä artikkeleita.
 9. Muista nimetä kuvat ja myös kirjoittaa jokaiselle kuvalle alt tag (vaihtoehtoinen teksti jonka avulla hakukoneet ymmärtävät mitä kuva esittää)
 10. Rajaa kuvat tarvitsemasi kokoon ja käytä pakkausohjelmaa kuten Jpegmini tai Tinypng. Serveripohjaisia pakkausohjelmia ovat mm Smush ja Tinypng.
 11. Muista sivujen Meta Description (teksti joka näkyy Googlen hakutuloksissa nimesi alla). Myös Meta Title (sivun nimi) tärkeä info.
 12. Älä tuputa sivua täyteen tärkeintä hakusanaa vaan käytä synonyymejä. (LSI-kohde avainsanoja)
 13. Artikkelisi tärkein sisältöä kuvaava sana kirjoituksen mahdollisimman alkuun.
 14. Verkkosivun latausaika mahdollisimman lyhyeksi, ei raskaita kuvia – jos aloitussivulla on monta linkkiä YouTubeen ja Facebookiin, asiakkaan selain joutuu tekemään useita kyselyjä, ja sivujen latausaika pitenee mikä ei ole hyvä asia.
 15. Googlen algoritmi tarkastelee nykyään vain mobiiliversiota sivuistasi, joten katso että kaikki tärkeät asiat löytyvät myös sieltä. Jos sivut eivät ole sopivia älypuhelimille algoritmi mittaa pääsivut.
 16. Jos jaat artikkeleita esim. Facebookiin, on hyvä käyttää kuvia ja esim. infografiikka (taulukoita). Näitä postauksia luetaan 2-3 kertaa enemmän kuin jos vain löytyy pelkkää tekstiä. (lähde Backlinko)