Hyvä kuva elävöittää sivusi ja kertoo joskus enemmän kuin tuhat sanaa.

Tärkeää on kuitenkin muistaa että jos lisäät kuvan sellaisenaan, sekä turhan isona, sivusi latautuvat huomattavasti hitaammin. Optimoi aina verkkoon ladattavat kuvat. Mitä siis pitää tehdä ennekuin lisäät kuvia blogiisi tai verkkosivuillesi.

  • Valitse aina hyvä, terävä ja oikein valottunut kuva joka liittyy jutun tekstiin
  • Vältä jos mahdollista arkistokuvia ilmaispelveluista, koska sama kuva voi esiintyä kilpailijasi sivuilla, noloa eikös vain
  • Pyri aina tallentamaan kuva juuri siihen kokoon kun se verkkosivulla näkyy. Jos tila kuvalle on 960 pikseliä leveä, niin talleenna kuva heti siihen kokoon. Esim. WordPress luo automaattisesti eri kokoja kuvasta kun tallennat palvelimelle.
  • Kun olet rajannut kuvan lopulliseen kokoon kuva pitää yleensä hieman terävöittää koska myös pienentäminen heikentää terävyyttä
  • Photoshopissa tallennat kuvan ”Save for web” asetuksella ja 60% laatu riittää varmasti (Fine asetus)
  • Jos kuvia on vähän voit käyttää verkossa toimivaa ilmaispalvelu kuvien pakkaamiseen https://tinypng.com/ Tämä on luotettava palvelu eikä sisällä viruksia. Eikä sinun tarvitse antaa sähköpostiosoitettasi.
  • Jos käytät WordPressiä alustana löytyy lisäksi serveritasolla toimivia palveluja kuten Smush, Tinypng jne…

Tässä alla esimerkkikuvat molemmat 960 px leveät. Ylempänä alkuperäinen kuva tallennettu ilman pakkaamista ja 729 Kb sekä alempana Photoshopista tallennettu 60% laadulla + pienennetty jpeg minillä kokoon 137 Kb. Säästö yli 80% joka on iso säästö jos kuvia olisi vaikkapa 200 kpl. Eroa laadussa ei juurikaan näy!

Kuvan koko pakkaamattomana 729 Kb

Kuvan koko pakattuna 137 kb